Båtbryggorna

Njut Silen från våra båtplatser og gästbrygga

Sillebotten är by i norra änden av sjön Östra Silen. En av de större och allra vackraste sjöarna i Dalslands kanals sjösystem. Den har rikligt med spännande vikar, holmar, öar och sund. Man kan slussa till Östra Silen från Västra Silen eller sjösätta en båt från någon av sjöns flera isättningsramper. I Sillebotten finns en av kanalsystemets många gästhamnar och även en båtramp.  Gästhamnen och båtrampen sköts av Sillebottens Byalag och kan användas mot en liten ersättning. Byalaget har även möjlighet att upplåta en bryggplats för kortare perioder i den egna båthamnen.

Östra Silen är en klarvattensjö med såväl djupa områden som mängder av vikar, holmar och skär. Bebyggelsen runt sjön är koncentrerad till några få platser vilket ger en sann vildmarkskänsla. Den mellersta delen är bredast och där ligger Trollön som erbjuder en av sjöns många lägerplatser. Runt Trollön finns också de djupaste områdena i sjön. Här finns ett bra bestånd av främst abborre och gädda. Beståndet av vild öring håller god kvalitet.

Resande är velkommna at använda vår gästbrygga i upp til två netter.

Vi erbjuder gratis parkering för upp til två netter, om du vil stanna längre vänligst klikka här för priser.

Den privata bryggan är för fast betalande boande i Sillebotten. Byalaget har en plats som en kan hyra för en kort period.