Om Sillebotten

Sillebotten är en liten by som ligger vid den norra delen av Östra Silen, en av sjöarna i Dalslands Kanal. Två mil från Årjäng, åtta mil från Karlstad och tre kilometer från Europaväg 18. I Sillebotten träffar du inte bara svenskar utan du möter ett tvärsnitt av Europa. Här finns norrmän, tyskar, holländare med flera. I Sillebotten kan du bada, vandra, fiska eller bara njuta av naturen. Välkommen!

Sillebottens badstrand | © Sillebottens Byalag

Bad och Café

Besök vårt café när du besöker vår badstrand eller gästbrygga. I caféet kan du köpa glass och dryck till bra priser. Självservering gäller och du betalar efter eget samvete det du handlar. Vi håller öppet sommartid. I Caféet finns också utrustning att låna till bouleplan och strandvolley. Vill du boka byalagets kanadensare så gör du detta också i caféet.

Östra Silen | © Sillebottens Byalag

Östra Silen

Östra Silen ligger i två landskap Värmland och Dalsland och anses av många som den vackraste sjön i Dalslands Kanals sjösystem. Den har rikligt med spännande vikar, holmar, öar och sund. Man kan slussa till Östra Silen från Västra Silen eller sjösätta en båt från någon av sjöns flera isättningsramper. En av dessa ligger i Sillebotten 3 km från E18 i anslutning till gästbrygga och parkering.

Sjön vimlar av vikar, holmar och skär. Den bebyggelse som finns runt sjön är koncentrerad till några få platser vilket ger en besökaren en riktig känsla av vildmark. Den mellersta delen är bredast och där ligger Trollön som erbjuder en av sjöns många lägerplatser.

Fiske och fiskekort
Abborrfiske | © Jeff Vanderspank

Fiske

I Östra Silen finns möjlighet till fint fiske på öring, lax, samt gädda och abborre. Liksom grannsjön Västra Silen har sjön en omväxlande skärgård med många öar, kristallklart vatten och en stark vildmarkskänsla. Sjön har också blivit känd som ett bra trollingvatten. Ett fiskekort täcker hela sjön och sjösättningsramp finns i Sillebotten. Följ länkarna nedan för att skaffa fiskekort.

Silleruds Handel

» tel. 0573-401 50

Höglunds Järn

» tel. 0532-121 00

Online

» www.ifiske.se
Sillebottens gästhamn | © Sillebottens Byalag

Gästhamnen

Sillebottens gästhamn ligger vid den nordöstra delen av Östra Silen. Vi har fyra gästplatser, trailerramp och förtöjning med ankare/bom. Hamndjupet ligger på 2-3 meter. Hamnavgift kostar 50 kr per dag. För mer information kontakta oss gärna.